Domain név és tárhely:

Cégünk biztosítja Önnek honlapja elkészülte után a működtetéséhez szükséges összes szolgáltatást, weboldalának karbantartását is. A domainnevet Ön választhatja ki, lehet a saját cégneve különböző végződéssel (.hu .com .eu), esetleg az Ön tevékenységére jellemző szó, kifejezés. Természetesen elvégezzük Önnek a honlapjához kapcsolódó tárhely és email címek személyre szabását, honlapjának karbantartását is, az Ön igényeinek megfelelően.

Tárhely: ingyenes vagy saját?
Bár a honlapját feltöltheti ingyenes tárhelyre is, ezt a megoldást nem javasoljuk, mert az ingyenes tárhelyszolgáltatók általában reklámokat helyeznek el honlapján, illetve az oldalának címe valami hasonló lesz: www.sajátcégnevünk.ingyenestárhelyszolgáltatóneve.hu. Ez a hosszadalmas és bonyolult név nehezen megjegyezhető, látogatóinehezebben találnak Önre. A másik hátránya az ingyenes tárhelyeknek az, hogy általában csak egy email cím jár hozzá. Mivel egy domain név és a hozzá tartozó tárhely éves díja nem jelentős összeg (egyszerű honlapoknál évi 4-5 ezer forint körül van) így mindenképpen javasolt egy saját tárhely bérlése.

Akik nem jártasak ezekben a kérdésekben, azoknak álljon itt egy kis magyarázat a domainnevekről és tárhelyekről:

Mi is az a domain név?
A domain név nem más, mint a weblapunk azonosítója, saját neve. Ez alapján találja meg a böngésző, letölti és megjeleníti a weblap tartalmát a számítógépen, laptopon, illetve manapság akár okostelefonon is. Miért van rá szükség? Azért, mert e nélkül a weblapnak nincs címe, így gyakorlatilag lehetetlen megtalálni, láthatatlan.
Példa a domain névre: www.sajatcegem.hu, www.sajatcegem.com www.sajatcegem.eu

Mi is az a tárhely illetve hogy kell elképzelni?
A tárhely egy olyan számítógép az interneten, amelynek egy bizonyos könyvtárába a weboldal fel van töltve,és ha valaki meg akarja nézni a weboldalt a böngészője a domainnév alapján megtalálja ezt a könyvtárat, innen tölti le a weblapot, hogy utána megtekinthető legyen. Valamint a tárhelyen találhatóak meg azok az emailek, amelyek az adott domain postafiókjába érkeznek. Például: ha van egy www.valami.hu című weblapunk létrehozhatunk hozzá egy info@valami.hu vagy bármi@valami.hu emailcímet. Így akár minden munkatársunknak lehet saját céges e-mail címe, melyen személyesen elérhető. Az ezekre a címekre küldött levelek a tárhelyünkre érkeznek meg, innen tudjuk őket letölteni - megtekinteni.

domain es tarhely